אז בשעה טובה סיימתם את התואר ואתם מוכנים לצאת לעולם של הגדולים.
רכשתם ידע רב בזמן התואר ואולי גם הגדלת ראש והשתתפתם באיזה אקטון או פרויקט שנתן לכם טעימה קטנה ממה שקורה בחוץ ואז, יצאתם לשוק התעסוקה והבנתם שקיימת דרישת חובה בכל ארגון שמגייס אליו והיא כמובן - הניסיון המוכח בתחום.
במהלך עבודתי אני נתקלת בשאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב:
"אין לי ניסיון בתפקיד, למה שהמעסיק יבחר דווקא בי"?
אז מה עושים כשאין ניסיון?
*יוצרים* אותו!
זה הזמן שלכם לצאת מאיזור הנוחות, להפסיק להתבאס מזה שלמדתם 3 שנים ולא יצא מזה כלום ולהתחיל לעבוד.
אז נכון שאין לכם ניסיון מוכח ומישהו מתישהו יצטרך לתת לכם אותו אבל עד שזה יקרה, הכינו "תיק עבודות" משלכם.
אתם לא נולדים עם ניסיון בין האצבעות, אז שבו ותתחילו לתכנת, לבנות, ליצור וליזום.
מה למשל?
אתרים, אפליקציות וכל דבר שיעלה על דעתכם ושרלוונטי למשרה הבאה שלכם.
תיק עבודות חכם יעשה את ההבדל ויאפשר לכם להגיד למגייס: "אמנם אין לי ניסיון תעסוקתי אבל היי, הקדשתי מלא זמן בתיק העבודות שלי כדי להוכיח שאני מוכשר וראוי לתפקיד".
שימו לב כי לא תמיד ניסיון הינו דבר טוב למגייס. לעיתים, כאשר עובד נכנס לארגון עם קבעון מסוים לגבי אופן העבודה, הדבר יוצר פערים, התחככויות ועימותים אשר נובעים משוני בראיית ההסתכלות על התפקיד.
אנשים בעלי ניסיון בטוחים בעצמם ומרגישים שהם "יודעים את העבודה" ועל כן, אינם מוכנים לשמוע צורות עבודה נוספות אשר שונות ממה שהכירו עד היום.
לכן, כאשר אתם מציינים בפני המראיין שאתם חסרי ניסיון, נסו לשכנע אותו למה זה דווקא יתרון מבחינתו. הראו לו שהחוסר ניסיון שלכם משאיר אתכם ב"ראש פתוח" ללמוד דברים חדשים, שיטות יעילות לביצוע העבודה ובקיצור, לעצב אתכם ע"פ אבני היסוד שהארגון דוגל בהם.
בנוסף, חשוב לשקף למראיין את רמת המוטיבציה הגבוהה שלכם ללמוד ולצמוח בארגון ולהבטיח לו שתעבדו קשה מאד על מנת להצליח בתפקיד.
בסוף, הכל עניין של דרך הסתכלות!