מעבר לקו"ח שלכם שחייבים להיות מקצועיים ומיוחדים, חשוב להשקיע גם במכתב המקדים אותו אתם שולחים למגייס בגוף המייל (לא כקובץ נפרד!!)
המכתב חייב להיות מסקרן ,חד ומדויק ככל האפשר.
אני מקבלת המון מכתבים מקדימים באורך הגלות ועם תוכן לא רלוונטי, במקרה הטוב המעסיק אולי יפתח את הקו"ח, אך במקרה הפחות טוב, הוא פשוט יעבור הלאה.
זכרו- מכתב מקדים זה ההזדמנות שלכם לבלוט על פני שאר המועמדים, לסקרן את המעסיק ולגרום לו לזמן דווקא אתכם לראיון.
לכן - חשוב שהמכתב יהיה מותאם אישית לחברה אליה אתם מתמיינים תוך התמקדות בסיבה שבה אתם רוצים לעבוד דווקא שם.
☑️תחילה, כתבו לו מדוע אתם רוצים לעבוד דווקא שם. חשבו על היתרונות של אותה חברה, הערכים שהם דוגלים בהם, גודל החברה והחיבור שלכם אליה.
☑️לאחר מכן - ספרו על עצמכם בכמה מילים כאשר אתם מתאימים את הכישורים שלכם למשרה הרלוונטית.
זה המקום "לעוף על עצמכם" כן כן, אני יודעת שלרובכם קשה לעשות זאת אבל זכרו שהמטרה העיקרית של המכתב היא ליצור עניין וסקרנות מצד המגייס שתוביל בסופו של דבר למפגש.
☑️בסוף תחתרו לפגישה - הראו נחישות ואמביציה!
השתמשו במילים כמו : "מתי נוכל לתאם פגישה אישית?" , "אשמח להכיר אתכם ולהבין ביחד האם הכישורים שציינתי יכולים לבוא לידי ביטוי בתפקיד".
המכתב המקדים מהווה דלת כניסה לארגון ולכן, השקיעו בו!
וכמובן לא לשכוח לצרף את הקו"ח שלכם.
חשוב שהמכתב ישדר מוטיבציה, ערך וחיוביות! אז תחסכו למעסיק פרטים יבשים כמו "היי, אני ענת בת 26 מת"א" ..זה לא מעניין אותם. מה שכן מעניין, זה מה הערך המוסף שלכם וכיצד הכישורים שלכם יכולים לתרום לארגון.
זכרו שמכתב כזה צריך להיות תמציתי, חד וקולע
דוגמא:
"שלום,
קראתי על חברתכם ונעזרתי במידע שקיים אצלכם באתר, אתם חוד החנית בתחום וכעת כאשר אני מחפשת עבודה החלטתי לפנות אליכם באופן יזום.
מעבר לכתוב בקורות חיים המצורפים, אני בעלת יכולת לזהות את הצרכים הבלתי נראים, ליצור שיח עם כל אדם ומה שמוביל אותי בעבודה היא האמונה בחשיבותו של ההון האנושי בארגון.
צברתי ניסיון בפיתוח תכני הדרכה והדרכה בפועל, הכשרת עובדים וחיזוק מקצועיות, ניהול צוות והעברת משובים, הקמת מערך ידע, מיפוי צרכים והטמעת תהליכים.
אשמח לתאם ראיון מולכם,
בברכה,
שירלי תדיון
רוצים לדעת כיצד לכתוב קו"ח מנצחים?
הכנסו לכתבה הבאה👇