אז השקעתם בכתיבת הקורות חיים שלכם ואפילו כתבתם כמה מילים על עצמכם בפתיח והנה הגיע הרגע המיוחל - טלפון מהמגייסת של החברה.
הראיון הטלפוני הוא קריטי ביותר מאחר ובסופו של דבר הוא יקבע את התרשמותה של המגייסת שיוביל לזימון לראיון הפרונטלי.
לכן, חשוב להתכונן אליו מבעוד מועד.
להלן 5 טיפים שיכולים לעזור לכם לעבור את הראיון הטלפוני ולעבור לשלב הפרונטלי:
1. אל תמהרו להתראיין - כאשר מגייסת מתקשרת אליכם, אל תמהרו לדבר איתה ולשמוע על התפקיד. תחילה, הבינו האם אתם אכן זמינים ומרוכזים לשיחת טלפון כזאת אשר דורשת מכם להיות חדים, ברורים ומספיק משכנעים על מנת לגרום לה לזמן אתכם לראיון. במידה ואתם לא במצב להתראיין, אל תתביישו לבקש ממנה לדבר אתכם בשעה אחרת שנוחה לכם. כך גם תוכלו למשוך קצת זמן, להציץ באתר של החברה , לעשות הכנה ולשדר מקצועיות למגייסת.
2. תשדרו ביטחון עצמי - לעיתים, הקו"ח כ"כ מרשימים ומדוייקים למשרה אך בטלפון המועמד נשמע חסר ביטחון ומהסס ואז, כנראה שהמגייסת לא תתרשם ממנו במיוחד ותעבור הלאה. לעומת זאת, יתכן והקו"ח של המועמד הם לא בדיוק עומדים בקריטריונים של המשרה, אך בטלפון המועמד דיבר בביטחון וכריזמה ואף סיפר משהו קצת אישי שנגע במגייסת, ככל הנראה שהיא תזמן אותו לראיון ואפילו תסמן אותו בכוכבית. לכן, חשוב מאד להיות מודעים לכל מילה שאתם אומרים ולשדר למגייסת שאתם מאד רוצים את המשרה גם אם אתם לא בטוחים ב100% .
3. תבואו מוכנים - על מנת למנוע מעצמכם שאלות מתקילות אשר יובילו לגמגום וחוסר ביטחון בקולכם, הכינו מראש את הקו"ח שלכם וכתבו על דף תשובות לשאלות שככל הנראה תשאלו לגביהם כמו: "מדוע עזבת את המקום עבודה הקודם שלך"? "מה עשית בתפקיד הקודם?" " מה הדבר שהכי חשוב לך בעבודה"? "מה הצפיית שכר שלך" וכו'..
4. תשמרו על אנרגיות טובות - בשיחת טלפון המגייסת אינה רואה את שפת הגוף שלכם אך היא יכולה לשמוע את רמת ההתלהבות שלכם, המוטיבציה ואפילו לדעת מתי אתם מחייכים במהלך השיחה . לכן, חשוב שלאורך כל השיחה תשמרו על אחידות בקול, חיוביות, רוגע וביטחון.
5. תהיו מקצועניים - הכינו שאלות שמעניינות אתכם לדעת על החברה בכללי, מהות התפקיד , גודל הצוות וכו'
זכרו שמגייסים אוהבים ששואלים אותם שאלות - זה מראה על מקצועיות וסקרנות.
בהצלחה!
זומנתם לראיון?
יופי!
מוזמנים לקרוא את הכתבה שתעזור לכם לבלוט מעל כולם👇