כבר מזמן אנחנו יודעים ששליחת קו"ח פסיבית באתרי דרושים למינהם אינה מספיקה ושלינקדאין היא הפלטפורמה האולטימטיבית לחיפוש עבודה יעיל .
בשונה מרשתות חברתיות אחרות, לינקדאין - רשת חברתית-עסקית גלובלית מבוססת על תחומי עניין מקצועיים בלבד : נושאים לדיון ,יצירת שיתופי פעולה עסקיים ובעיקר - יצירת נטוורקינג רחב ואיכותי.
זה לא סוד שמגייסים רבים מנצלים את הפלטפורמה "לצוד" אחר מועמדים פוטנציאליים ובתקופת הנוכחית, להשתמש בה ככלי סינון ראשוני.
מה זה אומר בעצם?
שאתם, מחפשי העבודה חייבים לדאוג לנראות הפרופיל שלכם ולהשקיע בכל חלק וחלק.
אז כדי לעשות לכם קצת סדר בבלאגן, קבלו 8 טיפים כיצד לשדרג את הפרופיל שלכם ולהפוך אותו לזהב:
- תמונת פרופיל - הקפידו על תמונה ייצוגית ומותאמת לתחום. הפנים קדימה, חזה ומעלה, עם חיוך חושף שיניים ורקע יחסית נטרלי (לא תמונות מחתונה, טיולים וכו').
- headline - או בקיצור, הכותרת שמופיעה ממש מתחת לשם שלכם, חייבת להיות מעודכן תמיד!! זו דרך נהדרת למשוך תשומת לב והיא מיד מראה למעסיק שאותו פרופיל רלוונטי לתוצאות שחיפשתי. אך שימו לב - במידה והכותרת שבחרתם לשים היא גנרית, כלומר, במידה וחיפשתי "מפתח תוכנה" ובכותרת שלכם כתוב "Software Developer", ככל הנראה שאמצא אלפי מפתחי תוכנה . לכן, כדאי להוסיף לכותרת מילות מפתח אשר ייחדו אתכם לדוגמא: Software Developer | looking for my next challenge. עם זאת, אם הגדרת התפקיד שלכם ייחודית, נהדר! כתבו אותו והוסיפו מילת מפתח אשר תקל על החיפוש. אם יש לכם מספר הגדרות תפקיד, בחרו אחת בלבד שהכי מאפיינת אתכם. שימו לב – הוספה מוגזמת של מילות מפתח בחלק זה גורמת לפרופיל שלכם להראות מתאמצת מדי, לא אמינה ולעיתים גם להחשב כספאם אז המנעו מזה.
- תמצית - החלק הקריטי ביותר בלינקדאין ולכן, השקיעו בו! את החלק זה מומלץ לכתוב פריסטייל, כלומר בגובה העיניים וללא כל רשמיות. תחילה, כתבו על ניסיון תעסוקתי / תואר רלוונטי, לאחר מכן ספרו מדוע בחרתם דווקא במקצוע זה (תראו את התשוקה שלכם לתחום!) , כתבו מעט על החוזקות והערך המוסף שלכם, הוסיפו הישגים מקצועיים ובסוף, צרפו לינקים לפרויקטים/תיק עבודות/אתר וכל דבר שיכול לעזור למעסיק להכיר את היכולות שלכם טוב יותר. כאן זה גם המקום לכתוב (בשורה האחרונה) שאתם מחפשים את את האתגר הבא שלכם.
- מילות מפתח - עוזרות לכם מחפשי העבודה לשפר את תוצאות החיפוש ולמגייסים - לאתר מועמדים פוטנציאליים. מה שרבים וטובים עדיין לא יודעים, זה שהכישורים שלכם נחשבים גם הם מילות מפתח! כלומר, הצבת מילת מפתח בחלק של ה"skills" תופיע כאשר מעסיק יחפש את מילת המפתח המפתח/ ביטוי . המגבלה היא עד 50 מילים (אך רצוי לא להגזים כמובן) אז מה אכפת לכם לנצל את זה?
- הישגים אישיים - ציינו מתחת לתפקידים שעשיתם בעבר הישגיים אישים שאתם גאים בהם. רוב מחפשי העבודה נרתעים מלציין הישגים בקו"ח/בלינקדאין אך זאת טעות חמורה. זה בדיוק המקום "לעוף על עצמכם" ולספר למעסיקים כמה אתם שווים באמת. אז למתקשים שבינכם - נסו לחשוב על פרויקטים שיזמתם, תוכניות שקידמתם, ייעול תהליכי עבודה או מספרים שהגדלתם והכניסו בחלק הרלוונטי. לדוגמא: במידה ואתם עובדים בתחום הגיוס: "בתוך שנה גייסתי כ5 צוות עובדים אשר הגיעו לתפקידי מפתח בחברה".בקיצור, אל תראו, תוכיחו.
- התנדבויות - לרובכם החלק הזה נראה מיותר ואף זניח אך בעצם מדובר בחלק מאד חשוב שנותן למעסיק קצת רקע אישי עליכם ועל מי שאתם כבני אדם. ומי יודע, יכול להיות שאותו מעסיק גם הוא התנדב באותה עמותה והנה לכם מכנה משותף.
- המלצות – זה למעשה שונה מה endorsements מכיוון שזה מחובר ישירות לאדם שממליץ, מה שאומר שניתן לראות מי המליץ ומה בדיוק הוא כתב. רצוי לבקש ממנהלים / לקוחות או קולגות שיכתבו המלצות. ניתן לשלוח דרך הלינקדין בקשה למישהו ספציפי שיכתוב המלצה. הלינקדין מנסח את הבקשה בצורה קצת קרה ומנוכרת ולכן, כדאי לכתוב משהו קצת יותר אישי ולשלוח לאותו אדם שאתם רוצים לקבל המלצה ממנו. המטרה היא לקבל בין 2-3 המלצות לכל היותר על מנת ליצור אמון ולגרום למעסיקים להתחבר אליכם. אל תחששו לפנות לאנשים שעבדו איתכם בעבר ולבקש מהם המלצה. ככל הנראה, הם יבקשו את אותו דבר מכם😊. רצוי להכין מראש את אותו אדם שאתם רוצים לשלוח לו את הבקשה להמלצה שאתם מתכוונים לעשות זאת. ניתן גם להיכנס לפרופיל של אותו אדם שממנו רוצים לבקש בקשת המלצה ולבקש המלצה דרך הפרופיל שלו ישירות.
- קבלו השראה מאחרים - או במילים אחרות תעתיקו מהם. כן כן, כולם עושים את זה וזה לגמרי בסדר. כנסו לפרופילים של אנשים בעלי תפקיד זהה ותראו מה הם כתבו בכותרת, בכישורים, אולי תאמצו כמה מילות מפתח שלא חשבת עליהם לפני? התחילו עם הרעיונות שלכם ורק בסוף, תבדקו מה קורה בחוץ.
אם תיישמו את הטיפים האלו ותלמדו כיצד לעשות את זה חכם, אתם תשפרו פלאים את הפרופיל שלכם, תייצרו בידול משאר המועמדים ותגבירו פניות של מעסיקים רלוונטים.
בהצלחה!
רוצים להכיר דרכים נוספות לבדל את עצמכם משאר המועמדים?
מוזמנים לקרוא את הכתבה הבאה👇